BRAZILIAN JIU-JITSU with MARCUS WIDENGREN

BRAZILIAN JIU-JITSU with MARCUS WIDENGREN (BJJ#1). Sponsored by Bujinkan Kaigozan Dojo. Filmed in August 2004.

BRAZILIAN JIU-JITSU with MARCUS WIDENGREN

BRAZILIAN JIU-JITSU with MARCUS WIDENGREN
90 minutes, 556 Mb for $19.99
(H.264, 400p)

The instructions on this video is in Swedish.

Denna video visar många bra och effektiva tekniker där man hamnat på marken. I många situationer hamnar man på marken och det är inte alltid man kan rulla och ställa sig upp igen. Är man familjär med dessa tekniker har man mycket större chans att klara av en situation där man hamnar på marken och måste agera snabbt och instinktivt.

Den 7:e Augusti 2004 gästade Marcus Widengren Kaigôzan Dôjô i Stockholm, och höll ett endags läger i Brasiliansk Ju Jutsu. Han gick igenom grundpositioner, hur man tar sig loss från fasthållningar, hur man låser fast någon på marken, armlås, strypningar m.m. Sista timmen svarade han på deltagarnas frågor om BJJ historia, han förklarade och visade också försvar mot slag/spark, fula knep, benlås.

Vi bjöd in Marcus för att lära oss mer om BJJ som blivit alltmer populär pga deras effektiva markkamp tekniker. Eftersom Marcus också mycket seriöst tränat Bujinkan i 10 år inkluderat ett flertal Japanresor och träning med Hatsumi Sensei på 90 -talet, så var lägret också lite anpassat för oss i Bujinkan. Det var ett väldigt lyckat och lärorikt läger.

Denna video visar många bra och effektiva tekniker där man hamnat på marken. I många situationer hamnar man på marken och det är inte alltid man kan rulla och ställa sig upp igen. Är man familjär med dessa tekniker har man mycket större chans att klara av en situation där man hamnar på marken och måste agera snabbt och instinktivt.

Marcus Widengren

Tidigare Budo-erfarenhet: 10 år i Bujinkan, graderad till 5 Dan. Också tränat Kung Fu, Wing Tsun och Tai Chi

Tävlingsresultat Brazilian Ju Jutsu:
BadBoy Cup 2000 1st.
BadBoy Cup Open class 2000 1st.
S.O.S.W. 2000 1st.
European cup 3 2000 1st.
Frank Shamrock Invitational 2001 1st.
Gameness 2002 1st.
Fighter Extreme 1 2002 1st.
Campos SWT 2002 1st.
Copa LTD Jiu-Jitsu, Rio 2003 1st.
Rio State Championships Estadual 2003 1st.
Mundial (CBJJ) 2003 3rd.
Brasileiro 2004 purplebelt 3rd.
Rip Dorey submission Cup 2004 1st.
3rd Copa SARA/Yamarashi Jiujitsu 2004 1st.
Brasileiro-CBJJO 2005 2nd.
Brasileiro-CBJJ, Master Pesado 2005 1st.
Brasileiro-CBJJ, Master Absolute 2005 1st.

Recorded: Recorded in Stockholm, Sweden 2004

För fler videos med Markus Widengren, klicka här!

About the author

BUDOSHOP.SE

The Bujinkan Kaigōzan dōjō web store provides DOWNLOAD VIDEOS and PRINT-ON-DEMAND BOOKS for everyone interested of Bujinkan Budō Taijutsu.

Be the first to comment

Leave a comment